Internet je plný nejrůznějších vychytávek, které vám usnadní práci a podnikání. My vám představujeme sedm užitečných webových nástrojů, o kterých jste pravděpodobně neslyšeli.

Witeboard

Witeboard.com je přesně to, jak to zní. Stránka, která nahradí white board. Díky ní nemusíte mít v kanceláři obrovskou bílou tabuli, ale veškerý brainstorming a vizualizaci zvládnete virtuálně.

Witeboard nabízí nástroje tužka, linka, text, guma a vyberete si z osmi různých barev. Výsledkem je skvělý prostředek, díky kterému vysvětlíte pomocí nákresů i to nejkomplikovanější schéma během vašeho Zoom callu.

Myšlenková mapa Je Reakt super? Je.

Blush

Na blush.design vytvoříte ilustrace na míru. Ilustrace si vyberete podle kategorií a následně si customizujete jednotlivé prvky, aby seděly vašim potřebám. Takhle získáte výstižné obrázky, aniž byste využili služeb grafiků nebo abyste sáhli po volně dostupné ilustraci, která vašim účelům nebude sedět.

Dominik, Jiří a Radek pracují
Jiří, Dominik 1 a Radek pracují

What runs

Navštívili jste někdy zajímavý web a chtěli jste vědět, na jaké platformě běží? Jaký font používá? Jaké téma a pluginy využívá? Whatruns.com je rozšíření webového prohlížeče, který přesně toto odhalí. Díky němu zjistíte informace o analytikách, CMS, widgetech a dalších nástrojích, které ta či oná stránka používá.

What runs on What runs
Takto vypadá výstup ze stránky What runs.

Coverr

Coverr.co nabízí obrovskou zásobu volně dostupných stock videí. Najdete mezi nimi videa zaměřená na business a práci nebo třeba na fitness. Většina nahrávek je zdarma a m volnému užití.

Zásoby stock videí Coverr nabízí spoustu stock videí.

Flourish

Díky flourish.studio ze svých dat vytvoříte nejrůznější grafy, diagramy a schémata. Vyberete si z desítek šablon. Většina z nich je interaktivní a některé i animované. Flourish využijete pokaždé, když chcete data přitažlivě prezentovat.

Takto u nás vypadají výsledky klání v Geoguessru.

Untools

Na untools.co najdete řadu nástrojů, které vám pomůžou lépe přemýšlet, řešit problémy a rozhodovat se. Stačí najít framework, který nejlépe sedí na výzvu, které čelíte, a díky Untools ji co nejefektivněji rozpletete.

U každého frameworku najdete vysvětlení, jak ho používat, a příklad. Pak ho aplikujte na cokoli, co zrovna řešíte.

Výběr jídla je komplikovaná hádanka
Výběr donášky jídla je někdy komplikovaný.

Lumen5

Web lumen5.com vytvoří video během pár minut. Podobá se tvorbě prezentace –⁠ zadáte text, který chcete prezentovat a AI doplní video obrázky a videi ze své databáze.

Případně vložte do Lumen5 URL článku a Lumen5 na jeho základě automaticky vygeneruje video. Výsledné video si customizujte například prodloužením trvání některých slidů, změnou barev nebo designu. Můžete přidat svůj vlastní voiceover nebo hudbu.

Závěr

Vybrali jsme 7 užitečných webů, které vám usnadní práci. Vyzkoušejte je a třeba vám některý z nich padne do oka. Podobných vychytávek je na internetu spousta, takže pokud se s něčím trápíte, třeba už někdo vymyslel řešení.